Sign in to follow this  
RedCiuffy

Top procesoare performante

n Romania foarte puțini aleg astfel de procesoare pentru jocuri, asa că majoritatea se îndreaptă spre un procesor mai ieftin. Am discutat despre ele aici.

Este, însă, o nișă importantă de oameni care aleg aceste procesoare pentru producție video, pentru editare 3d, proiectare  și alte activități conexe.

AMD a pierdut lupta pe high end, așa că topul de mai jos va fi cu procesoare Intel. De fapt și de drept, aceste procesoare de la Intel sunt singurele care beneficiază de memorii RAM DDR4 ce lucrează în Quad Channel.

Procesoare performante în 2017

Aceste procesoare funcționează cu plăci de bază pe socket 2011. Am discutat despre acestea aici.

  • i7-6900K –  Face parte din seria Core i7 5th gen si are nucleu Haswell-E. Este tactat la 3.2 GHz si ajunge pana la 4GHz in turbo. În 3D Mark ajunge la un punctaj de 9091.
  • i7-6850K – probabil unul din cele mai bune procesoare Intel din punct de vedere al raportului pret/performanta. În 3D Mark ajunge la un punctaj de 8573.
  • i7-6800K – chiar dacă nu este cel mai performant procesor de la Intel, prețul este unul pe masură. Este tactat la 3 GHz și ajunge la 3.5 GHz in turbo. În 3D Mark ajunge la un punctaj de 9831.

Chiar dacă în România nu au prea mulți buget pentru a achiziționa așa ceva, în țările mai dezvoltate există o nișă a entuziaștilor. Iată mai jos un videoclip cu procesorul I7 6900k folosit în jocuri:

 

 

 

Pe lângă procesoarele de mai sus avem și o serie de procesoare desktop. Ne limităm la cele din Skylake, cele care funcționează cu memorii DDR4. Consider că, în perioada următoare, ofertele vor fi tot mai diversificate pentru generația aceasta, iar Haswell sau Broadwell vor fi uitate.

  • Intel 7600 – noul procesor I5 al celor de la Intel. Este disponibil la începutul lui 2017 pe piață și va înlocui vechiul 6600.
  • Intel 7700 – este vârful de gamă pentru home user. Se găsește în 2 variante: cu multiplicator deblocat(pentru overclock) și cu multiplicator blocat.

Iată o comparație interesantă în filmulețul de mai jos:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


IPB SKIN DESIGNED BY Ciuffy, Lucian @RedDevils Team